LBDF investeert in online productienetwerk in Europa

Openplus ontwikkelt een innovatieve applicatie: Batchforce

De applicatie Batchforce biedt een online productienetwerk voor CNC-frezen/draaien en 3D-metaalprinten. Kleine series kunnen sneller worden geleverd doordat beschikbare productiecapaciteit automatisch gesignaleerd kan worden in de markt en het passende productieproces gekoppeld kan worden aan de vraag van de klant.

Reshoring zorgt voor verschuiving in maakindustrie
Er is een verschuiving gaande van massaproductie in lagelonenlanden naar productie van kleine series in de eigen regio. Bedrijven kunnen zo sneller inspelen op veranderingen in de markt en klantspecifieke oplossingen leveren. Bovendien krijgen bedrijven te maken met een innovatieproces dat versnelt. Producten moeten in korte tijd worden geïntroduceerd op de markt.
Deze ontwikkelingen vragen om flexibiliteit in productieprocessen en productiecapaciteit. Bedrijven investeren daarom minder in een eigen machinepark en zoeken meer samenwerking met toeleveranciers. Echter, in Nederland is het moeilijk zicht te krijgen op waar productiecapaciteit beschikbaar is in de markt.

Batchforce biedt online productienetwerk
Batchforce biedt hiervoor de oplossing. Batchforce is een innovatieve applicatie van Openplus waarbij lokale productiecapaciteit met een online productienetwerk verbonden wordt en de meest geschikte toeleverancier automatisch aan een order gekoppeld wordt. Met Batchforce ontstaat een slim ecosysteem dat kansen biedt voor lokale toeleveranciers en productontwikkelaars om zich sterker te positioneren binnen de maakindustrie.

Maakindustrie zoekt match met smart services
Deze ontwikkelingen zijn van grote invloed op de groei van Smart Industry. Batchforce is erop gericht de maakindustrie te versterken in deze digitaliserende wereld. De applicatie richt zich op volwassen productietechnieken (CNC-frezen en -draaien) maar zal uitgebreid worden met opkomende productietechnieken (3D metaalprinten). Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een partnership aangegaan met kennisorganisaties en innovatiepartners. LIOF zorgt niet alleen voor kapitaal maar ondersteunt Openplus bij het vinden van deze kennis- en netwerkpartners.